Brf Plogen

Vår BRF

hus brfplogenförstasida

Bostadsrättsföreningen Plogen utgörs av tre fastigheter belägna på Rambergsvägen 23, 25 och 27. Föreningen består av 71 st bostadsrätter och en lokal som under många år fungerade som mjölkbutik men under senare år använts som föreningslokal vid årsstämmor och andra träffar. Bostadsrättsföreningen Plogen bildades redan år 1937 då de tre fastigheterna uppfördes på marken intill Ramberget som är en del av den vackra och välbesökta Keillers park.

Inom bekvämt gångavstånd finns den kommersiella servicen på Wieselgrensplatsen där matbutiker, apotek, folktandvård, sjukhus, banker, småbutiker samt kaféer och restauranger återfinns. Ännu närmare ligger Häckens hemmaarena Rambergsvallen och Lundbybadet med fullutrustat gym och simhall. Även Rambergsskolan och en alldeles ny lekplats finns på Rambergsvägen.

Med cykel eller 15-20 minuters promenad nås även Backaplan och hela Kvillebäckens område som nu växer fram som en ny grön stadsdel. På Backaplan finns all form av shopping tillgänglig och gott om parkeringsplatser för den bilburne. För den som hellre vistas i naturen kan man på samma avstånd finna Hisingsparken med sina många fina promenadstråk och löparspår.

Även närheten till centrum är slående då  4 spårvagnslinjer trafikerar Wieselgrensplatsen. Resan in till centrum tar cirka 8 minuter. Vill man hellre nå  Norra älvstranden med Lindholmen, Sannegården och Eriksberg med sina mysiga kaféer så passerar buss 31 strax nedanför föreningens fastigheter.

Sammanfattningsvis bor vi i Brf Plogen i ett grönt område med närhet till fina promenadstråk, caféer, shopping och lekplatser.

20130123_142557   20130123_150148

 

 

 

Comments are closed.